درباره شهر جدید پرند

درباره شهر جدید پرند

شهر‏های جدید معمولا جایگاهی برای سیاست‏های مسکن دولت‏ها در طول دوره‏های مختلف هستند. به عقیده کارشناسان بهترین مکان برای برنامه ‏ریزی و ساماندهی این سیاست‏ ها شهر‏های جدید است، زیرا ظرفیت‏ های بالقوه ‏ا‏ی که در این شهر‏ها وجود دارد به انجام این سیاست‏ ها کمک می‏کنند. همچنان که در مسکن مهر شاهد بودیم، بیشترین جایگاه در این طرح ملی را شهر‏های جدید به عهده داشتند. شهر جدید پرند با دارا بودن حدود ۱۰۰هزار واحد مسکونی در قالب مسکن مهر، لقب پایتخت مسکن مهر را از آن خود کرده است.

درباره شهر جدید پرند
درباره شهر جدید پرند

جایگاه ویژه شهر جدید پرند

در برنامه مجموعه شهری تهران که در سال ۱۳۸۶ طرح آن در اداره راه و شهرسازی استان تهران و وزارت مسکن و شهرسازی وقت پیش‏بینی شد، جایگاه ویژه‏ای برای شهر جدید پرند به عنوان جایگزین پایتخت و سیاست‏های مسکن دولت پیش‏بینی شده و این خود را در مصوبه مجموعه شهری پرند نشان داد که سقف جمعیتی پرند در آن سال حدود ۷۰۰ هزار نفر پیش‏بینی شده بود.

بر همین اساس بازنگری طرح جامع پرند در سال ۸۸ آغاز شد و در سال ۹۹ به شورای عالی معماری و شهرسازی ارائه شد اما با توجه به نگاهی که وزارت متبوع و دبیرخانه شورای عالی معماری و شهرسازی در سال ۹۲ داشت، سقف جمعیتی پرند ۴۸۳ هزار نفر در نظر گرفته شد.

در دولت کنونی، سیاست جدید برنامه اقدام ملی مسکن آغاز شد و شهر پرند مانند گذشته به عنوان بازوی اصلی این سیاست در مجموع مسوولیت احداث حدود ۳۷ هزار واحد مسکونی شامل برنامه مسکن یکم، مسکن مشارکتی، و واگذاری به تعهد ساخت را به عهده گرفته است.

در برنامه مسکن یکم، واحد‏های مسکونی برای متقاضیان صاحب صلاحیت که در سامانه ‏های مربوطه ثبت‏نام کرده ‏اند، بر اساس آورده ‏های آنها و توسط شرکت عمران احداث و واگذار می ‏شود.

نقشه شهر جدید پرند
نقشه شهر جدید پرند

ویژگی های شهر جدید پرند

طول و عرض جغرافیایی:
اراضی شهر جدید پرند در حد فاصل شرایط اقلیمی منطقه ی شهری تهران و کویر بین ۳۵  درجه ، ۲۳ دقیقه و ۵۲ ثانیه تا ۳۵ درجه، ۲۵ دقیقه و ۶ ثانیه عرض شمالی و ۵۰ درجه، ۵۴ دقیقه و ۴۰ ثانیه تا ۵۰ درجه، ۵۸ دقیقه و ۳۳ ثانیه طول شرقی قرار گرفته است.

متوسط ارتفاع اراضی آن تا سطح دریا و میزان بارندگی:   
متوسط ارتفاع اراضی آن تا سطح دریا ۱۱۰۰ متر بوده و میزان بارندگی در این شهر  بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیمتر متغیر است.

شیب زمین:     
شیب متوسط زمین از شمال به جنوب حدود ۳ تا ۵ درصد و از شرق به غرب کمتر از ۱ درصد است. این ارقام نشان میدهد که اراضی شهر جدید پرند از نظر جذب انرژی و دفع آبهای سطحی و همچنین امکانات ارتباطی از شیب متوسط نسبتا” مناسبی برخوردارند. در این زمینه بیشترین و کمترین شیب اراضی در جهت شمال به جنوب برابر صفر تا ۱/۱ درصد و در جهت شرق به غرب برابر صفر درصد است.

دما و رطوبت هوا:        
دمای هوای پرند در دامنه (۳۶/۵ و ۲-) درجه سانتی گراد متغیر بوده و به طور متوسط دمای آن ۶/۱۶ درجه سانتی گراد محاسبه میگردد. رطوبت هوا نیز در ماه دی حداکثر به ۶۶ درصد خواهد رسید و در سایر ماههای سال حداقل ۲۴ درصد در تیر ماه و حداکثر ۵۸ درصد در بهمن ماه خواهد بود.

میزان وزش باد: 
بادهای منطقه دارای جهت غالبا” غربی است و درصد وزش این بادها بیشتر از دیگر بادها خواهند بود. پس از بادهای غربی، بادهای جنوب و جنوب شرقی از اهمیت بیشتری برخوردار میباشد. گاهی نیز بادهایی از شمال به منطقه میوزند، ولی شدت آن کوتاه و محدود است. بیشترین وزش باد به ترتیب در فصل بهار و زمستان است.

کوزو 5 شهر جدید پرند
کوزو ۵ شهر جدید پرند

اهداف طرح شهر جدید پرند

۱- استقرار کانون شهری پرند در جنوب غربی تهران در جوار کانون شهری پر جمعیت اما ضعیف از جنبه زیرساخت های شهری همچون رباط کریم به منظور ارائه خدمات برتر به ساکنین موجود در منطقه تحت نفوذشان.
۲- ایجاد مرکز خود اشتغالی و فراهم نمودن فرصت های مناسب شغلی برای رفع نیاز جمعیت ساکن در شهر و حوزه نفوذ آن با در نظر داشتن حجم سرمایه گذاری ها در رابطه با امکانات و تاسیسات احداثی در آتیه شهرجدید پرند.
۳- ایجاد محیطی مناسب و مطلوب برای زندگی و رفاه شهری به دور از هر گونه آلودگی و ترافیک شهری.
۴- ایجاد و جذب کارگاههای تخصصی و مراکز خدمات رفاهی و اجتماعی در فازهای آماده سازی شهر جدید پرند.
۵- در نظر داشتن اصول جلوگیری از تخریب محیط زیست با استفاده از بعضی عوامل اکولوژیک محل در طراحی و برنامه ریزی شهر جدید پرند.

 

ناحیه صنعتی شهر جدید پرند

ناحیه ی صنعتی شهر جدید پرند با ۳۵۰ هکتار و امکانات زیر بنائی با ویژگی های یک منطقه ی صنعتی جدید در نزدیکترین نقطه ی شهر تهران مکان یابی شده است. همجواری این ناحیه با فرودگاه بین المللی امام(ره) ، و نمایشگاه اکسپو می تواند نقش بسزائی در فعالیتهای صنعتی – تجاری – بازرگانی، منطقه ایفا نماید. طراح سعی نموده در جانمائی صنایع  به حفظ تعادل در استفاده از زمین، میزان تابش آفتاب، جمع آوری فاضلاب، آلودگیهای صوتی، همجواری صنایع و ارتباط تولیدی محصولات  اهمیت خاصی قائل باشد.از جمله مزیتهای ناحیه ی صنعتی می توان به: افزایش درآمد و اشتغال، تنظیم جریان صنعت و راهنمائی استقرار منظم آنها در محدوده ی شهرهای بزرگ، حفظ مناسبترین زمین ها برای صنایع ضمن تخلیه و آزاد سازی اراضی صنعتی در شهر مادر و اختصاص آن به کار بری مناسبتر، کم کردن فاصله ی محل کار تا مسکن، کاهش حمل و نقل و صرفه جوئی در هزینه ها اشاره نمود.

ناحیه صنعتی پرند شامل سه بخش می شود:
الف) ناحیه ۱۵۰ هکتاری که تحت نظارت شرکت عمران می باشد، تقریبا آماده سازی آن تکمیل شده و متقاضیان صنایع مشغول ساخت و ساز هستند. این  ناحیه برای استقرار ۲۵۰ واحد صنعتی پیش بینی گردیده است. (شامل ۱۷۰ واحد صنعتی و ۱۸۰ انبار)

ب) ناحیه ۲۰۰ هکتاری که زیر نظر شرکت شهرکهای صنعتی اداره می شود و هم اکنون مراحل آماده سازی را می گذراند این ناحیه برای استقرار ۴۰۰ واحد صنعتی طراحی گردیده است.

ج ) ناحیه توسعه که بنا به سیاست های آتی و میزان تقاضا مساحت آن تعیین خواهد گردید.

لازم به ذکر است در بخش متعلق به شرکت عمران شهر جدید پرند (فاز یک صنعتی) صنایع الکترونیک، فلزی، مواد غذایی، نساجی، سلولزی، شیمیایی، کانی های غیر فلزی و انبارها پیش بینی گردیده است.در بخش متعلق به شرکت شهرکهای صنعتی (فاز دو صنعتی) برای صنایع فلزی و الکترونیک پیش بینی گردیده است.

شهرک صنعتی پرند
شهرک صنعتی پرند

مزایا و معایب شهر جدید پرند

شهر جدید پرند علاوه بر اینکه مزیت هایی برای سکونت یا سرمایه گذاری دارد، دارای معایبی نیز است. در این قسمت به چند مورد از معایب و مزایای شهر نوپای پرند را که حاصل تجربه ساکنین آن است، اشاره می کنیم:


مزایای پرند

۱.     پایین بود قیمت مسکن، علی الخصوص واحدهای مسکن مهر نسبت به سایر شهرهای جدید اطراف پایتخت

۲.     قرار گرفتن در نزدیکی فرودگاه بین المللی امام خمینی و مسیر آزاد راه های تهران- ساوه و تهران – قم و دسترسی راحت به شهرهای تهران، کرج و شهریار

۳.     احداث خط متروی تهران و پرند و انجام مراحل پایانی آن؛ در حال حاضر روزانه ۱۱ مترو از تهران به سمت فرودگاه امام خمینی در حال تردد هستند. بدین ترتیب دسترسی راحت پرند به تهران یکی دیگر از مزیت های آن محسوب می شود

۴.     اکثریت قشر ساکن در پرند کارمندان و بازنشتگان هستند

۵.     آب و هوای تمیز و پاک و بافت شهری مدرن

۶.     موقعیت مناسب حمل و نقل ریلی و داشتن ایستگاه راه آهن

۷.     مناسب بودن خاک پرند جهت بلند مرتبه سازی

۸.     رونق کارگاه های عمومی و تخصصی صنعتی و خدماتی در سال های آینده


پیست دوچرخه سواری پرند
پیست دوچرخه سواری پرند

معایب پرند

۱.     باد خیز بودن و تا حدودی خشک بودن آب و هوای پرند

۲.     فاقد آسانسور بودن بعضی آپارتمانهای سنددار و مسکن مهر

۳.     کمبود خدمات اورژانسی و امدادرسانی

۴.     ضعیف بودن امکانات زیربنایی و خدمات شهری در فازهای پنج و شش

۵.     محیط کارگاهی در بعضی پروژه ها و فازهای پرند به دلیل فعالیت های عمرانی شرکت عمران پرند


 

معایب شهر جدید پرند
معایب شهر جدید پرند

 

آخرین اخبار شهر جدید پرند

مخاطب گرامی شما میتوانید از طریق ادرس ما به نشانی زیر و همچنین دیگر راه های ارتباطی نظیر اینستاگرام تلگرام و آپارات با ما در ارتباط باشید:

www.SedayeParand.ir

 

رسانه تحلیلی خبری صدای پرند
صدای پرند، صدای شما

 

ارتباط با ما:

اینستاگرام صدای پرند 

تلگرام صدای پرند

کانال آپارات صدای پرند